STÆRKT KRYDDERI PÅ ARBEJDSMARKEDET

Send Flere Krydderier er en catering- og cafévirksomhed, der udspringer af Indvandrer Kvindecentret. Vi driver to spiserier på Nørrebro – et i Union og et på Den Røde Plads i Nørrebrohallen. I Send Flere Krydderier tilbereder vi mad ud fra de traditioner og madkundskaber, som kokkene i vores køkkener har båret med sig fra deres oprindelseslande. Derfor laver vi mad fra bunden med stor kærlighed til verdens krydderier og køkkener. Vi serverer somaliske sambusaer, pakistansk butter chicken, libanesisk shish tawook og meget mere.

Send Flere Krydderier er socialøkonomisk virksomhed. Det betyder, at vi både driver en forretning på markedsvilkår og tager et ekstraordinært socialt ansvar. Maden i Send Flere Krydderier afspejler vores mangfoldige medarbejderskare.

Medarbejderne er hver dag med til at få vores spisesteder til at blomstre, og er derfor også med til at skabe jobs til nogle af de kvinder, der er længst væk fra arbejdsmarkedet. Det betyder noget. For os. For den enkelte – for hendes familie og børn. Og for vores samfund som helhed.

HVORFOR HEDDER VI SEND FLERE KRYDDERIER?

Vi hedder Send Flere Krydderier, fordi de kvinder, der kom til Danmark i 1980’erne og 1990’erne, altid bad deres familie i hjemlandet om at sende flere krydderier til Danmark. Dengang var der ikke grønthandlere på hvert et hjørne, og når der endelig kom forsyninger fra det store udland, skulle man stå i kø i timevis for at få en lille knold ingefær eller et bundt mynte.

HVAD ER EN SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED?

En socialøkonomisk virksomhed er en virksomhed, der har et socialt sigte, og som skaber værdi både på det individuelle og det samfundsmæssige plan. Socialøkonomiske virksomheder er kendetegnet ved at tilbyde anderledes arbejdspladser, skabe mere velfærd og udvikle innovative løsninger på de udfordringer, vores samfund står overfor.

MERE END BARE MAD


Udover at vi dagligt serverer morgenmad, frokost og aftensmad i vores spiserier, og inviterer til folkekøkkener, madklubber, kulturelle events, private fester og virksomhedsreceptioner, tilbyder Send Flere Krydderier også beskæftigelsesrettet opkvalificering til minoritetsetniske kvinder langt fra det danske arbejdsmarked. Det gør vi, fordi netop denne målgruppe har den laveste erhvervsfrekvens i Danmark. 50 % af målgruppen står uden for arbejdsmarkedet.

Har man en særlig faglighed, er man forpligtet til at bruge den. Og det, som bl.a. kendetegner Send Flere Krydderier, er, at virksomheden står på Indvandrer Kvindecentrets stærke, socialfaglige fundament. Det betyder, at vi har et stærkt kendskab til målgruppen og derfor kender til de mange udfordringer, som minoritetsetniske kvinder har i forhold til at komme ud på arbejdsmarkedet. Derfor er vores opkvalificeringsindsats helhedsorienteret og har fokus på både det køkken- og socialfaglige. Gennem tværfaglige metoder, styrker vi både målgruppens arbejdsidentitet og nedbryder de svære barrierer, der hæmmer beskæftigelsesmulighederne.

De kvinder, der visiteres til opkvalificeringsforløbene, kategoriseres i kommunalt regi som “aktivitetsparate”. Det betyder, at kvinderne har komplekse faglige, sociale og/eller helbredsmæssige problemer. I gennemsnit har de kvinder, der er blevet visiteret til Send Flere Krydderier været på kontanthjælp i 14 år. 38 % har ingen skolegang, mens 28 % har færdiggjort grundskole i deres oprindelsesland. Godt 50 % har ingen eller meget lidt erhvervserfaring.

I opkvalificeringsforløbet lægger vi vægt på at styrke personlige og sociale kompetencer, sociale forhold og helbred. Dette betyder ikke alene, at kvinderne opbygger kompetencer, forbedrer deres psykosociale forhold og dermed deres livssituation, men også at deres familier og i særdeleshed deres børn får bedre trivsel.