HVEM ER VI?

Send Flere Krydderier er en catering- og cafévirksomhed, og udspringer ud af ngo’en Diversity Works. I dag driver vi to Spiserier på Nørrebro – èt i kulturhuset på Nørre Allé 7 og ét på Den Røde Plads i Nørrebrohallen.

Send Flere Krydderier er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvilket betyder, at vi både driver forretning på markedsvilkår og tager et ekstraordinært socialt ansvar. Således er Send Flere Krydderier skabt med det formål at skabe job og arbejdspladser til minoritetsetniske kvinder langt fra det danske arbejdsmarked.

Maden i Send Flere Krydderier afspejler vores mangfoldige medarbejderskare. Medarbejdere, der hver dag er med til at få vores Spiserier til at blomstre, og som derfor også er med til at skabe job til nogle af de medborgere, der er længst væk fra arbejdsmarked.

Hvorfor hedder vi Send Flere Krydderier?

Vi hedder Send Flere Krydderier, fordi de kvinder, der kom til Danmark i 1980’erne og 1990’erne, altid bad deres familie i hjemlandet om at sende flere krydderier til Danmark. Dengang var der ikke grønthandlere på hvert et hjørne, og når der endelig kom forsyninger fra det store udland, skulle man stå i kø i timevis for at få en lille knold ingefær eller et lille bundt mynte.

Hvad er en socialøkonomisk virksomhed?

En social økonomisk virksomhed er en virksomhed, der har et sociale sigte, og som skaber værdi på både det individuelle og det samfundsmæssige plan. Socialøkonomiske virksomheder er kendetegnet ved at tilbyde anderledes arbejdspladser, skabe mere velfærd og udvikle innovative løsninger på de udfordringer, vores samfund står over for.