• White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
Hvem er vi?

Send Flere Krydderier udspringer af Indvandrer Kvindecentret og har eksisteret siden 2013. Vi driver et spiseri og en cateringvirksomhed, som tilbereder og sælger lækker mad med afsæt i etniske minoritets-kvinders kogekunst. Vi er en socialøkonomisk virksomhed, der har som mål at vokse og skabe nye arbejdspladser.

 

Vores menuer tager altid afsæt i etniske minoritetskvinders kogekunst. Det er dels fordi det er virkelig god mad. Dels fordi vi insisterer på at skabe en arbejdsplads, der imødekommer de udfordringer, der ofte begrænser etniske minoritetskvinder i at blive en del af det danske arbejdsmarked.

 

Kendetegnende for etniske minoritetskvinder med ikke-vestligbaggrund er, at de er den gruppe af borgere i Danmark, der har den laveste erhvervsfrekvens.

 

I Send Flere Krydderier ved vi, at det ikke skyldes manglende motivation, men derimod arbejdsmarkeds krav om sprog, uddannelse og erhvervserfaring, som mange af kvinderne desværre ikke kan honorere.

 

Med Send Flere Krydderier har vi skabt et alternativ, der ønsker at trodse statistikkerne og i stedet for at tale om manglende kompetencer, tager afsæt i og anerkender kvindernes madlavnings- og køkkenfærdigheder, som virksomhedens bærende forretningsgrundlag.

 

Den korte historie

Send Flere Krydderier blev etableret i 2013. Den gang med 1½ kvinde ansat og med catering fra Indvandrer Kvindecentrets køkken i Blågårdsgade. Den gang cyklede vi ud med al vores mad i en Christiania cykel. Siden da er vi vokset støt.

I dag leverer Send Flere Krydderier stadig catering – nu fra et professionelt køkken – vi driver et spiseri med plads til 120 spisende gæster, ligesom vi lejer vores lokaler ud til selskaber som fx barnedåb, bryllupper og fødselsdage. Endelig står vi for mødeforplejning i VerdensKulturCentret, hvor vores spiseri ligger.

 

I august 2018 åbnede vi nummer 2 Send Flere Krydderier i Nørrebrohallen ved den Røde Plads. Nørrebrohallen er en af Københavns Kommunes helt store sports- og Kulturinstitutioner med over 1. mio. brugere om året, som vi glæder os til at lave en masse lækker mad til. 

 

Hvorfor Send Flere Krydderier?

Vi hedder Send Flere Krydderier, fordi de kvinder, der kom til Danmark i 1980´erne og 1990'erne, altid spurgte deres familie i hjemlandet, om de ville sende flere krydderier til Danmark – Dengang var der ikke grønthandlere på hvert et hjørne, og når der endelig kom forsyninger fra det store udland, skulle man stå i kø i timevis for at få en lille knold ingefær eller et bundt mynte.

 

Hvad betyder det at være socialøkonomisk?

En socialøkonomisk virksomhed er en virksomhed, der bruger størstedelen af deres indtjening og overskud på at hjælpe både på et menneskeligt og et samfundsmæssigt plan. Ved at tænke innovativt kan socialøkonomiske virksomheder tilbyde anderledes arbejdspladser, skabe mere velfærd og udvikle svar på de udfordringer, vores samfund står over for.